Univerzitka na Lipce ve školním roce 2016/2017

Univerzitka na Lipce ve školním roce 2016/2017

Univerzitka se během školního roku 2016/2017 zúčastní hned pěti programů na Lipce (školské zařízení pro environmentální vzdělávání).

Výukové programy jsme využili i v minulém školním roce. Tentokrát se těšíme na tři programy na pracovišti Rozmarýnek v Jundrově a po jednom programu na pracovištích Jezírko a Lipová.

Všechny plánované programy naleznete rozepsané na našem webu.

  • Středa 14. 9. 2016 (Rozmarýnek) DO OBORY ZA ZVÍŘÁTKY – TERÉNNÍ PROGRAM – oborou Holedná nás provede sele divočáka Markazín. Děti mu pomohou najít cestu zpět za jeho rodinou a spolu s ním zažijí setkání se zvířecími obyvateli lesa. Hravě se naučí rozlišovat vysokou zvěř podle paroží, zjistí, kolik váží a jak krmí své mladé strakapoud, a do krabičkových lup zkusí odlovit lesní bezobratlé. Na závěr nás čeká pozorování divokých prasat.
  • Pondělí 19. 9. 2016 (Rozmarýnek) BABIČČINA ZAHRÁDKA Co je nového u babičky na zahrádce? Proč má na jednom záhonku více druhů zeleniny? A poznáte zeleninu i se zavázanýma očima? Proč záhon s bylinkami připomíná spirálu a proč je babička ráda, že v kompostu je tak živo? Žáci si připraví bylinkovou sůl, zasadí semínko do kelímku a pod lupou prozkoumají půdní bezobratlé. Program nabízíme od dubna do října. Délka programu 2,5 hod.
  • Úterý 11. 10. 2016 (Lipová) JABLOŇKA A OŘEŠÁNEK Jabloňka a Ořešánek přivítají děti v přírodní zahradě Lipky a společně s nimi využijí její plody. Budou moštovat jablíčka a barvit ořechovým listím hedvábí, které si odnesou do školy. V programu je prostor i pro hry se semeny plodů.
  • Úterý 2. 5. 2017 (Rozmarýnek) DĚDEČKŮV DVOREČEK Program přináší setkání s kontaktními zvířaty chovanými na Rozmarýnku. Hravé aktivity žákům představí různá hospodářská zvířata a přiblíží, proč je chováme a jakou péči potřebují. Program nabízíme od dubna do října. Délka programu 2,5 hod.
  • Čtvrtek 1. 6. 2017 (Jezírko) NÁVŠTĚVA VE VČELÍM ÚLE Pojďte s námi na dobrodružnou výpravu do světa včel! Děti si vyzkoušejí různá včelí řemesla, ochutnají včelí produkty a u proskleného včelího úlu pozorují život včely.

Související články